Höga antagningspoäng på musikutbildningar

Det skulle vara så himla roligt att plugga musik på universitetet, tänker jag ofta. Men så kan jag inte låta bli att nedslås av det faktum att många musikutbildningar – både kurser och program – har höga antagningspoäng.

Långt ifrån alla utbildningar har arbetsprover som urval och mina gymnasiebetyg är väl okej, men knappast höga nog. Därför måste jag kavla upp ärmarna och göra högskoleprovet för att öka chanserna.

Ordförståelsedelen kan vara den största utmaningen

Matematikdelarna på högskoleprovet är jag inte jätteorolig inför. Visserligen ska jag öva och öva på matematik, men jag tror ändå att jag kommer ha hyfsad koll. Den högskoleprovdel jag nojar mest inför är ordförståelsedelen.

Har du gjort högskoleprovet någon gång? Då vet du vad jag menar. Alla tänkbara, knepiga ord dyker upp på den och det är svårt att pricka rätt. Varje år kommer nya quizer i tidningarna, kanske har du sett artiklar i stil med ”Klarar du orden i högskoleprovet?”

Men det är självklart inte kört. Tack och lov finns det massor av övningsuppgifter man kan göra gratis och om jag själv känner att jag behöver hjälp för att klara alla högskoleprovets delar kommer jag också anlita den hjälpen via seriösa högskoleprovstjänster.

Pluggar helst kurser i musikteori och filmmusik

I den allra första vändan hoppas jag på att komma in på kurser i musikteori och filmmusik. Japp, där har du mina drömkurser. Det var efter att ha kollat på den officiella antagningsstatistiken för musikkurserna som jag insåg att jag måste göra det där lilla extra i form av högskoleprovet.

Även om jag har musicerat nästan hela livet har jag ändå aldrig riktigt fördjupat mig i musikteori. Jag är övertygad om att de musikteoretiska studierna skulle göra mig ännu bättre på mina instrument. Och att få studera filmmusik på djupet är den bästa bonusen, för jag har en liten dröm att skriva egen filmmusik en vacker dag.

Håll tummarna för mig nu!

originmag