Bästa påsken

I år vill jag ha en riktigt maffig påskfest! En sådan som grannarna kommer att prata om. För vid påsk har vi nämligen flyttat in i vårt nya hus. Vi har en stor inglasad altan där som är perfekt för fester så här på vårkanten. Blir det kyligt kan vi bara sätta på lite extra värme. Jag tänker mig att det blir en kombinerad inflyttningsfest och påskmiddag som vi bjuder våra vänner och lite släktingar till.

Jag vill dekorera påskigt med ljusa färger, mängder av buketter med påskliljor och tulpaner, ett gigantiskt påskris i hörnet med fjädrar i alla möjliga färger. Förresten, kan man ha fjädrar nu för tiden? Det har varit så mycket diskussioner om det inte är bra för djuren, att hönorna behandlas illa eller något. Hm, det kanske går att hitta bättre alternativ. Typ finns det inte fjädrar i plast eller garn eller något? Ja, ja, det får jag fundera på. I alla fall vill jag ha den stora gula duken jag fick av min faster. Den passar perfekt på ett långbord. När det blir kväll ska vi tända små ljuslyktor. Det är mysigt.

Jag tänkte att det får vara lite utklädningstema på festen. Själv vill jag vara Påskkärring och jag tror att det är fler som gillar att klä ut sig. Visst är det lite gulligt med förkläde, röda kinder och fräknar och så ett huckle på huvudet! Man kan också klä ut sig till svart katt, ni vet den som sitter bak på kvasten, eller kanske till påskgubbe. Eller varför inte kyckling, haha! Musiken tänkte jag ska vara lite småskojig och nostalgisk, typ 80-tal. Gärna svenskt 80-tal. Diggiloo diggiley och sådär. Så att folk blir avslappnade och tycker att det är lite töntskoj.

Undrar om maten också ska vara lite retro? Ägghalvor med kaviar och sånt. Nu menar jag inte någon rysk kaviar precis, utan den som man köper på tub. Kalles kaviar. Fast det är kanske roligare att bjuda på något som är gott på riktigt. Någon smarrig potatiskaka och kanske den där tunisiska rätten där man pocherar ägg i en smakrik tomatsås. Vi får se vad det blir. Till efterrätt har jag åtminstone tänkt mig en riktigt maffig chokladtårta. Jag har sett jättefina bilder på ett konto på Instagram och jag tänkte försöka få tag i ett liknande recept. Ovanpå tårtan har de byggt ett fågelbo med salta pinnar och inuti boet ligger det sådana där fina spräckliga marsipanägg. Det tycker jag passar på påskbordet.

Nu längtar jag jättemycket efter att packa upp alla flyttkartonger och få ordning, åtminstone i den delen av huset, så att jag kan förbereda festen. På tal om att jag skrev att grannarna ska prata om festen, kanske ska jag bjuda dem också? Så att vi kommer på god fot med varandra redan från början.

originmag