Snart dags för flytt

Då så var det slutligen dags att flytta. Efter hela år och dagar av evigt tittande, budande, oroande fram och tillbaka, renoveringsbehov hit och dit och ett kringflackande i landskapet så känns det som att vi äntligen har hittat rätt. Men hur vet man att man verkligen har hittat rätt hus och finns det verkligen något rätt hus? Kanske har ni liksom jag tittat på serien på svt där ett par från Dubai letar efter hus i Sverige. De åker till gård efter gård, den ena vackrare än den andra, men de hittar inte något som känns helt rätt. Jag börjar mer och mer tro, att det får bli slumpen och behovet som avgör vart man sätter ner spaden i jorden till slut. Så många budgivningar där man nästan trott att allt var klart, så blev det inget ändå. När vi till slut fick vårt hus så var vi nästan inställda på att det inte skulle bli något, vilket faktiskt var lite skönt men också lite läskigt när vi till slut vann budgivningen.

 

Vi ska anlita en flyttfirma i göteborg som hjälper oss med flytten och allt. VI hade funderingar på att hyra en egen skåpbil för att frakta alla kartonger själva, men med alla möbler som behöver lastas och fraktas så insåg vi att det var klokare att anlita experter som är vana vid att packa och lyfta så att ingenting går sönder (inklusive våra egna kroppar!). När vi räknade på det så skulle det inte kosta så mycket ändå, eftersom vi hade behövt vara lediga i flera dagar för att ordna med flytten själva.

Nu håller jag på att packa ner allt porslin och andra ömtåliga saker i lådor. Jag har samlat tidningspapper i flera månader så att varje lager med tallrikar och koppar får minst ett tidningsblad emellan. Hur jag ska packa ner kristallkronan är en bättre fråga, men jag tror att den är ganska skyddad om man bara lägger inbäddad i pappersstrimlor i en kartong. Det går åt en väldig massa pappersstrimlor dock! Det är väl bra, eftersom jag har fått en helt del pappersjobb gjort på köpet. Möblerna kommer flyttkillarna att hjälpa oss med. Vi har planerat så att vi är hemma hela dagen, och barnen är hos mormor så det ordnar sig faktiskt alltihopa. Snart sitter vi i vårt nya hem och packar upp alla tallrikar och koppar igen, så härligt det kommer bli!

originmag