Inred sovrummet

När man är i sitt sovrum ska man känna lugn. Där ska du koppla av, kanske läsa lite böcker, styra med dagens klädval och framförallt sova en god natts sömn. Hur man inreder sitt sovrum är högst individuellt och allt beror på personlig smak och stil. Det finns dock några knep man kan använda sig av för att göra sovrummet till en riktigt skön plats att vara på. När det kommer till färgval är det ofta bäst att använda färger som är lugnande och rogivande snarare än starka och energifyllda. Läs vidare för tips på olika passande färger.

Ljusa och svala färger

Ljusa och svala färger är oftast bäst att inreda sovrummet med. Vitt eller ljusa nyanser av beige, blått, grönt och rosa kan vara ett bra val. Grått fungerar också. Starka färger som rött och orange gör att vår puls höjs och därför ökar vår energi när vi är i närheten av dessa färger. Det är därför inte de bästa färgerna att välja när det kommer till sovrummet. Tänk på att visa blå nyanser kan vara lite väl svala. Har du sovrummet på en plats där det finns lite dagsljus tillgängligt kanske du inte ska välja den ljusaste blå eller vita nyansen. Välj då istället en varm, men fortfarande ljus nyans. När du ska inreda lilla sovrummet är det också bra att välja ljusa nyanser eftersom rummet då ser större ut.

Skapa utrymme och inred med tyger

Investera i vackra överkast och sängkläder för att skapa ett trevligt sovrum. Med textilier är det enkelt att förvandla ett rums utseende och när du sedan vill byta färgschema kan du göra det enkelt. Använd även gardiner och kanske en matta för att få in lite färg och textur i rummet. Försök att skapa en illusion av rymd. Ett tips är att bygga in garderober i väggen. Det gör att du kan spara mycket plats och du kanske till och med kan skapa en walk-in-closet. Sätter du sedan spegeldörrar på garderoben kan du skapa en illusion av större utrymme. Ett tips är att leta lite inspiration på Byggmax.se. Där hittar du allt material du behöver för att skapa din egen garderob.

originmag